Rólunk

Magyarorszag leghosszabb (820m) epitett amator Gokart Parkja

A gokart pálya ötlete 2003 őszen fogalmazódott meg bennem, miszerint Nyársapát – Cegléd – Csemő határán a Vett út mellett – a 441-es útról – Csemő fele létesítettünk egy gokart pályát. Az ötletet a családom – feleségem, fiam és a lányom, aki mar akkor Angliában élt nagy mértékben támogatta.

Az ötletet, az elmélet (a hivatali eljárások, tervezés stb.) majd 2004 tavaszán a gyakorlati megvalósítás követte. A Gokart Park megvalósítása több lépcsős tervezet alapján valósult meg és a mai napig van terv, ami megvalósításra vár.

A pálya akkori hossza 301 m lett. Abban az időben az összes F1 pálya rajzát tanulmányozva a barcelonai F1 pálya kicsinyített hasonmására lett a döntés meghozva, ami az akkor megadott területen megvalósíthatóvá vált.

Ennek a pályának az avatása 2004. Június 20-án volt egy ünnepség keretén belül. Ekkor 6db RIMO vázas BK-1-tip. 200-as HONDA motorral hajtott gokart szolgálta ki az érdeklődőket.
Ezt követően több Nyugat-Európai ország gokart pályája lett megtekintve, illetve az internet segítségével tanulmányozva.

A növekvő igényekre tekintetve született meg a családi döntés a fejlesztésről, melynek alapján a Szent-István Egyetem Építésmérnöki karával együttműködve készültek el a látványtervek. Ezt követően dr.Koppy Jenő professor vezetésével indult el “Bognár Gokart park” komplett fejlesztési terve, mely magába foglalta az építési, pályaépítési, környezetvédelmi, tájépítési, villamos és a biztonságtechnikai terveket. Ezek engedélyeztetése 2008-ban történt meg. Majd 2009-ben az 5 éves évforduló keretében lett az új pálya alapjának letétele.

2012-ben lett megépítve az új pályarész, mely kapcsolódik a régi pályához. Így a pálya hossza 301m-ről 820 m-re növekedett. A pálya vonalvezetését 8 féle képen lehet változtatni. Ez a pálya egyedi Magyarországon. A pálya átadása 2012. Június 23-án volt ünnepélyes keretek között.

Minden évben amatőr szinten hazai gyerek es felnőtt gokart versenyeket szervezünk. Rimo GX 200, BIZ GX 200 és GX 120 gokarttal rendelkezünk, ami felnőtt es gyereke szamara biztosit gokartozást.

A BIZ gokartokat Angliából rendeljük, ennek lebonyolításával a lányom (Bognár Orsolya LLB) foglalkozik. A további fejlesztés megvalósítás 2024-re várható. Tavasztól – Őszig az időjárástól függően minden nap nyitva vagyunk. Mindenkit szeretettel várunk (csoportos és egyedi rendezvények lebonyolításához helyet biztosítunk) aminek lebonyolítását a feleségem rendezni. A park területe több mint 34.000m2 terül el, amit 59% aranyban zöld felület fed be.

A Bognar csalad